- Valgykite įvairų maistą.
- Kiekvieną dieną valgykite visagrūdžių produktų.
- Penkis kartus per dieną valgykite daržovių, vaisių ar uogų.
- Kontroliuokite riebalų vartojimą.
- Rinkitės liesą mėsą ir liesos mėsos produktus. Ribokite perdirbtos mėsos ir raudonos mėsos kiekį.
- Vartokite liesus pieno produktus.
- Valgykite žuvį du ar tris kartus per savaitę.
- Ribokite maisto produktus ir gėrimus, kuriuose yra daug cukraus.
- Valgykite nesūrų maistą. Gamindami maistą ribokite druskos kiekį.
- Rinkitės maisto produktus, pažymėtus simboliu „Rakto skylutė“.
- Gerkite pakankamai vandens.
- Valgykite reguliariai ir saikingai.
13. Gamindami ar rinkdamiesi jau pagamintą maistą, rinkitės tausojančius maisto gaminimo būdus.
- Atkreipkite dėmesį į maisto produktų etiketes.
- Venkite vartoti alkoholinius gėrimus.
- Palaikykite energijos balansą, daugiau dėmesio skirkite fiziniam aktyvumui.
- Siekite, kad jūsų mityba būtų ne tik sveika, bet ir tvari.
Šiaulių r. Gruzdžių gimnazijos pirmokai praktinių užsiėmimų metu su visuomenės sveikatos specialiste, vykdančia sveikatos priežiūrą mokykloje mokėsi atpažinti naudingus maisto produktus atlikdami įvairias užduotis. Po to mokiniai pristatė savo darbus, vyko diskusijos.
Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Virginija Kievišienė