Šiaulių r. Kuršėnų Pavenčių mokyklos-daugiafunkcinio centro jungtinių klasių ugdytiniai, domėjosi aktualia maisto švaistymo problema. Šią dieną siekiama atkreipti dėmesį į be reikalo švaistomo maisto neigiamą įtaką ne tik mūsų finansams, bet ir, svarbiausia, mūsų planetai. Visuomenės sveikatos specialistė, kartu su mokiniais diskutavo, kokių priemonių galime imtis kiekvienas nuo savęs, kad galėtume sumažinti išmetamo maisto kiekį.
Drauge aptarėme įvairiausių būdų, kaip galime maistu pasidalinti su kitais ar net atsakingai planuoti savo pirkinius, o gal ruošiant maistą pirmiausia naudoti tuos maisto produktus kuriems galioti liko mažai laiko. Nepamiršti, kad grįžus iš mokyklos, vakar dienos maistą taip pat galime pasišildyti ir labai skaniai suvalgyti.
Ugdytiniams buvo artima ir atliekų rūšiavimo tema. Sužinojome, kad į komposto dėžes ar žaliųjų atliekų konteinerius galima dėti ne tik nukritusius medžių lapus, nupjautą žolę ar krūmų genėjimo šakas, bet ir vaisų/daržovių atliekas.
Išsamesnę informaciją rasite čia – https://www.vmvt.lt/maisto-sauga/maisto-sauga-ir-kokybe/maisto-svaistymas-ir-parama-maistu
Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Indrė Rimeikienė