PSICHOLOGO L. ŠVIPO SEMINARAI ,,KAIP MOTYVUOTI JAUNĄ ŽMOGŲ APIE PSICHIKĄ VEIKIANČIŲ MEDŽIAGŲ MAŽINIMĄ“

Šių metų balandžio 26 ir gegužės 3 dienomis Šiaulių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biure vyko praktiniai seminarai apie psichiką veikiančių medžiagų mažinimą, kuriuose dalyvavo visuomenės sveikatos specialistai, vykdantys sveikatos priežiūrą mokyklose, Šiaulių r. mokyklų pedagogai bei kiti specialistai dirbantys su jaunimu.

Seminaro metu psichologas Liudas Švipas, turintis daugiau nei 14 metų patirtį mokymų vedimo srityje, dirbęs su priklausomybės ligomis sergančiais asmenimis, psichologinių paslaugų centro „Psichologinių idėjų namai” direktorius, mokymų programų vadovas ir mentorius Vytauto Didžiojo universiteto MINDED komandoje, dėstantis “Emocinio intelekto” ir “Komandinio darbo” kursus supažindino dalyvius su paauglystei būdingu elgesiu, kylančiais poreikiais. Analizavo priklausomo elgesio formavimosi priežastis ir diskutavo apie pagalbos būdus. Supažindino su intriguojančios „LEGO Serious play“ metodikos taikymo principais ir galimus jos pritaikymo būdus. Lektorius pasidalino konkrečiomis instrukcijomis ir įžvalgomis, kaip metodą galima naudoti vedant užsiėmimą jaunimui. 

Seminarai buvo organizuoti ir finansuoti Šiaulių rajono savivaldybės iniciatyva. Taip pat įsigyta keletas ,,LEGO Serious play” komplektų, kuriais Šiaulių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai mielai dalinsis su pedagogais norinčiais vesti tokius užsiėmimus savo mokiniams.

Visuomenės sveikatos specialistė, koordinuojanti vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūrą mokyklose, Viktorija Tuzinienė