BAZINIAI SAVIŽUDYBIŲ PREVENCIJOS MOKYMAI ŠIAULIŲ RAJONE

Vieno žmogaus savižudybė skaudžiai paveikia bent 6 asmenis, tarp kurių yra ne tik šeimos nariai, bet ir nusižudžiusį asmenį artimiau pažinoję žmonės. Dažniausiai asmuo, kuris galvoja apie savižudybę, aplinkiniams siunčia ženklus apie savo ketinimą. Į bet kokias žmogaus mintis apie savižudybę arba jam nebūdingą nuotaiką ar elgesį reikia atkreipti dėmesį, bandyti ieškoti kontakto su žmogumi, stengtis jo išklausyti bei padėti rasti profesionalią pagalbą.

Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizuoja ir vykdo nemokamus Bazinius savižudybės prevencijos mokymus, pagal LR sveikatos apsaugos ministerijos nustatytą tvarką ir reikalavimus. Mokymai skirti įgyti teorinių žinių ir praktinių įgūdžių, kaip atpažinti savižudybės rizikos ženklus, užmegzti ryšį su savižudybės grėsmę patiriančiu asmeniu bei paskatinti jį kreiptis psichologinės pagalbos.

Kviečiame registruotis į bazinius savižudybių prevencijos mokymus, kurie vyks š. m. kovo 31 dieną 9 val. Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biure (J. Basanavičiaus g. 7, Kuršėnai).

Baziniai mokymai skirti asmenims nuo 16 metų amžiaus.

Bazinių mokymų trukmė – ne mažiau kaip 3 valandos, iš kurių bent 1 valanda yra skiriama praktiniams įgūdžiams formuoti ir tobulinti.

Daugiau informacijos apie vykdomus mokymus tel. +370 67046753 arba el. paštu programos@siauliurvsb.lt