ŠIAULIŲ R. DUBYSOS AUKŠTUPIO MOKYKLOS KURTUVĖNŲ SKYRIAUS MOKINIAI ŠUOLIAVO SU IŠMANIOSIOMIS ŠOKDYNĖMIS

Šokdynė daugeliui mūsų asocijuojasi su kieme dūkstančiais vaikais. Tačiau ji – ne tik žaislas mažiesiems, bet ir puiki pagalbinė priemonė norint numesti svorio bei siekiantiems pagerinti organizmo būklę. Šiaulių r. Dubysos Aukštupio mokyklos, Kurtuvėnų skyriaus mokiniai tuo įsitikino, bei turėjo galimybę parungtyniauti. Išmaniųjų šokdynių dėka, vaikai lengvai suskaičiavo kiek šuoliukų atliko per tam tikrą laiką. Išbandė kelis šokinėjimo būdus, bei pasidžiaugė laimėtais prizais. Labai smagu, kad ir mokytoja Raimonda neatsiliko nuo vaikų ir prisijungė prie šokinėjimo entuziastų.

O kodėl šuoliukai? Yra ne viena svari priežastis, kodėl norint pramankštinti kūną verta rinktis šokdynę.

  • Nereikia eiti į sporto klubą. Šokdynė puikiai gali pakeisti ne vieną treniruoklį, kuris stiprina viso kūno raumenis ir padeda pakelti tonusą. Ji neužima daug vietos, galima šokinėti kambaryje ar kieme ir nėra brangi.
  • Ugdoma ištvermė. Užsibrėžkite, kad kiekvieną dieną atliksite penkiolika ar dvidešimčia šuoliukų daugiau. Ir savo plano griežtai laikykitės.
  • Treniruojama širdis. Taip pat kraujagyslių ir kvėpavimo sistemos veikla. Be to, lėtai šokinėdami didinate kardiovaskulinės sistemos ištvermę, o tai lemia žemesnį kraujo spaudimą ir geresnę bendrą organizmo būklę.
  • Stiprinami raumenys. Ypač kojų. Taip pat pečių, rankų ir pilvo preso raumenys. Šokinėjant per šokdynę, dirba tiek apatinės, tiek viršutinės raumenų grupės.
  • Lavina koordinaciją. Šuoliukai su šokdyne lavina lankstumą, gerina laikyseną, pusiausvyros jausmą.
  • Prilygsta bėgimui. Valandą pašokinėjęs jautiesi tarsi po penkių kilometrų kroso.
  • Ne tik vaikų žaisliukas. Šokinėti per šokdynę gali įvairaus amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonės. Pagal savo savijautą kiekvienas pats gali pasirinkti krūvį – atlikti daugiau ar mažiau šuoliukų.
  • Tapsite gudresni. Kad ir kaip sunku būtų tuo patikėti, treniruotės su šokdyne išties gali jus padaryti protingesnius. Šokinėjimas padeda vystytis kairiajam ir dešiniajam smegenų pusrutuliams, atsakingiems už erdvės suvokimą, atmintį, skaitymo įgūdžius ir budrumą

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Milda Mockevičiūtė