AKCIJA „ATŠVAITĄ TURIU – SAUGUS ESU“ ŠIAULIŲ R. GINKŪNŲ SOFIJOS IR VLADIMIRO ZUBOVŲ PROGIMNAZIJOJE

Atėjus šaltajam metų laikui, kai eismo sąlygos tampa vis sudėtingesnės, o tamsusis paros laikas pailgėja, ypatingas dėmesys nukrypsta į labiausiai pažeidžiamus eismo dalyvius – pėsčiuosius ir dviratininkus, kurie tamsoje tampa sunkiai pastebimi.

Gražia tradicija tapo, kad lapkričio pradžioje Ginkūnų progimnazijoje organizuojama akcija „Atšvaitą turiu – saugus esu“. Akcijos metu policijos bičiulis Amsis su jaunaisiais policijos rėmėjais progimnazijos bendruomenei priminė, kad einant tamsoje ar esant blogam matomumui būtina su savimi turėti taisyklingai pritvirtintus atšvaitus, neštis šviečiantį žibintą ar vilkėti ryškiaspalvę liemenę.

Taisyklingai prisitvirtinę atšvaitus pėstieji ne tik tampa matomi – galimybė juos pastebėti padidėja kelis kartus: jei automobilis važiuoja įjungtomis trumposiomis šviesomis, vairuotojas su atšvaitu esantį pėsčiąjį pastebi iki jo likus 150 metrų, jei pėsčiasis atšvaito nedėvi, automobilio vairuotojas jį pastebi tik likus 30–50 metrų iki jo, tačiau toks atstumas yra per mažas, kad vairuotojui automobilį pavyktų sustabdyti laiku ir išvengti susidūrimo su pėsčiuoju.

Šiaulių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuras mokiniams dovanojo atšvaitus.

Socialinė pedagogė Inga ir visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje,

Viktorija Abromaitienė