MITYBOS UŽSIĖMIMAI ŠIAULIŲ R. GRUZDŽIŲ LOPŠELYJE-DARŽELYJE ,,PURIENA”

Ruduo ypatingas metas. Šiuo metų laiku visų mityba gali būti praturtinta šviežiais, skaniais ir sveikais produktais. Visą rudenį Šiaulių r. Gruzdžių lopšelio-darželio „Puriena“ stengiasi dalyvauti užsiėmimuose susijusiuose su sveika mityba.

Praktinėse veiklose, akcijose bei diskusijose kartu su ugdymo įstaigoje dirbančia visuomenės sveikatos specialiste ugdytiniai ne tik gavo naudingos informacijos apie sveikos mitybos principus, išmoko suprasti ir praktiškai išbandė sudėlioti sveikos mitybos piramidės modelį, domėjosi Šiaulių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro paruoštais lankstinukais apie vitaminus, bet ir aiškinosi kokiais produktais galima pakeisti saldumynus. Taip pat buvo ragaujami sveiki užkandžiai, pačių pagaminti vaisių, daržovių bei uogų kokteiliai.

Žaidė žaidimą, kurio metu ne tik pripildomas skrandis bet ir pamaitinamos smegenys. Ragaujamą maistą ugdytiniai apžiūrėjo, uostė ieškodami naujų kvapų derinių ir tik tada ragavo. Sužinojo apie vaisių ir daržovių teikiamą naudą bei kaip gamtos duodamas gerybes išsaugoti ir jomis mėgautis šaltuoju metų laiku.

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą ugdymo įstaigose, Asta Stonytė – Kožiteva.