ŽINIOS APIE SVEIKATĄ RUDENS ŠVENTĖJE

Rudenišką rugsėjo 17-osios rytą, Kuršėnų mieste šurmuliavo šventė-mugė „Jomarkas 2022“. Kaip ir kasmet sugūžėjo įvairiausi prekybininkai, tautodailininkai, Kuršėnų ugdymo įstaigų atstovai. Šventėje dalyvavo ir Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės.

Šventės dalyviai turėjo galimybę sudalyvauti sveikatos viktorinoje išsukant laimės ratą, tuomet atsakę į klausimą, išsitraukdavo biuro įsteigtą prizą. Dalyviams taip pat buvo suteikta informacija apie saugaus važiavimo paspirtuku taisykles, pirmosios pagalbos teikimo principus, šiaurietiškojo ėjimo naudą, širdies ir kraujagyslių bei cukrinio diabeto programą ir kaip elgtis esant patyčioms. Mažieji šventės dalyviai taip pat neliko nuskriausti – dovanų gavo dantukų valymo kalendorius. Taigi visi viktorinos dalyviai gavo naujų žinių ir prizų!

Artėjant Pasaulinei širdies dienai, kuri minima rugsėjo 25 dieną, siekiant atkreipti dėmesį į rizikos faktorius, sukeliančius širdies ligas, paskatinti sveiką gyvensenos būdą, dalyviai buvo informuoti apie sveikatos stiprinimo programą, skirtą širdies ir kraujagyslių ligų bei cukrinio diabeto profilaktikai.

Visuomenės sveikatos specialistės linkėjo šventės dalyviams būti sveikiems, rūpintis savo sveikata, priminė pagrindinius sveikos gyvensenos principus.

Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos stiprinimą, Viktorija Strazdinienė