REGISTRACIJA Į NUOTOLINĮ SEMINARĄ „LIEPTAS”

Tyrimai rodo, kad  8 iš 10 asmenų, galvojančių apie savižudybę, duoda aplinkiniams tiesioginius ar netiesioginius ženklus. Dėl šios priežasties asmenys, savo darbe galintys susidurti su savižudybės grėsme, bendruomenių nariai  turėtų gebėti atpažinti  savižudybės grėsmę, įvertinti savižudiškų veiksmų tikimybę, suteikti būtiną emocinę paramą ir  nukreipti pagalbos suteikimui savižudiškų ketinimų turintį asmenį.

Programos tikslas: išmokti atpažinti savižudybės grėsmę patiriantį asmenį, užmegzti su juo ryšį ir susieti su pagalba.

Mokymų programos dalyviai sužinos savižudybių grėsmės ženklus, pagrindinius pirmos pagalbos savižudybės grėsmėje esančiam asmeniui teikimo principus, labiausiai paplitusius klaidingus įsitikinimus apie savižudybę ir mokslų grįstus juos paneigiančius faktus. Mokymų dalyviai taip pat išmoks ir gebės užmegzti pokalbį su emocinių sunkumų  slegiamu asmeniu, išklausyti, atliepti į pašnekovo jausmus, įvertinti savižudiškų veiksmų tikimybę, aptarti asmens poreikius atitinkančias pagalbos galimybes ir susieti su pagalba.

Programos data: 2022 m. rugsėjo 15 d.

Programos laikas : 9:00-12:15 val. (4 ak.val.)

Programos rengėjai: Europos sertifikuotos psichologės Lietuvoje klinikinėje ir sveikatos srityse prof.dr.  Nida Žemaitienė ir Valija Šap.

Programoje gali dalyvauti tik Šiaulių rajono gyventojai.

Registracija į programą čia: