DRĄSUČIŲ BENDRUOMENĖS NARIAI ŠIAURIETIŠKO ĖJIMO ŽINGSNIU PAMINĖJO JUDĖJIMO SVEIKATOS LABUI DIENĄ

Gegužės 10 d. visame pasaulyje minima tarptautinė Judėjimo sveikatos labui diena. Šios dienos minėjimo pradžią 2000 m. inicijavo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), o nuo 2002 metų minėjimai organizuojami daugumoje pasaulio valstybių. Lietuvoje ši diena taip pat minima, kasmet organizuojant įvairiausius fizinio aktyvumo renginius bei akcijas.

Minėdami šią dieną, Drąsučių bendruomenės nariai kartu su Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės biuro specialistėmis žygiavo su šiaurietiškomis lazdomis. Šiaurietiško ėjimo metu žmogus leidžia laiką gryname ore, tad atsipalaiduoja po darbo dienos atsiradusi įtampa nugaroje, pečiuose ir sprande, sumažėja stresas, o tai teigiamai atsiliepia ir santykiams šeimoje, darbo kolektyve. Šiaurietiškas ėjimas, be abejonės, pagerina laikyseną ir eiseną, sumažina sąnarių apkrovimą, pagerina fizinę būklę, suteikia žvalumo ir pasitikėjimo savimi. Taip pat mažėja kraujospūdis ir nukrenta cholesterolio kiekis kraujyje. Derinant su balansuota mityba, šiaurietiškas ėjimas padeda išspręsti antsvorio problemas. 

Šį ėjimą galima pritaikyti įvairaus fizinio pasirengimo žmonėms, jo metu kūnas negauna labai didelių apkrovų. Vieni pasirenka lėtesnį tempą, kiti greitesnį. Vaikščiojimo trukmę taip pat kiekvienas gali pasirinkti individualiai. Norint pajusti šiaurietiško ėjimo naudą, rekomenduojama vaikščioti bent 3-4 kartus per savaitę po valandą laiko.

Norintys prisijungti prie šiaurietiškojo ėjimo su Šiaulių rajono visuomenės sveikatos biuro specialistėmis, gali tai padaryti kiekvieną penktadienį, 9.00 val. ryte, Kuršėnų miesto parke. Iki susitikimų!

Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos stiprinimą, Viktorija Strazdinienė