VIKTORINA „SVEIKI DANTYS – GRAŽI ŠYPSENA“ KUŽIŲ MOKYKLOJE

Kužių mokykloje balandžio mėnesį vyko viktorina „Sveiki dantys – graži šypsena“. Mokiniai patikrino savo žinias apie burnos higieną, jos priemones ir net maisto produktus labiausiai tinkančius palaikyti burnos sveikatą. Kilo daug diskusijų, dėl burnos priežiūros atsakinėjant klausimus, todėl tai buvo ir puiki pamoka prisiminti ar išmokti tinkamai rūpintis dantimis.

Viktorinoje dalyvavo 3a, 4 ir 7 klasės mokiniai. Klasėse už pirmąsias tris vietas mokiniai buvo apdovanoti prizais – dantų šepetėliais, dantų pastomis, kad galėtų tinkamai prižiūrėti savo burną.

Svarbios taisyklės norint turėti gražią šypseną:

  • Dantis reikia valytis 2 kartus per dieną – ryte ir vakare.
  • Dantų valymas turėtų trukti ne mažiau nei 2 minutes
  • Naudoti kuo minkštesnį dantų šepetėlį ir būtinai keisti šepetėlį kas 3 mėnesius.
  • Pavalgius išsiskalauti dantis arba pasinaudoti dantų siūlu.
  • Nepamiršti nuvalyti liežuvio apnašų!

Pagrindinės dantų valymo taisyklės

Valyti reikia atskirai viršutinio ir apatinio žandikaulio dantis sukamaisiais arba šluojamaisiais judesiais. Priekinių dantų išoriniai paviršiai valomi šluojamaisiais arba sukamaisiais judesiais. Dantų kramtomieji paviršiai valomi šluojamaisiais judesiais, kad efektyviai pasišalintų dantų vagelėse esančios apnašos.

Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Gerda Bagavičienė