NĖŠTUMO KRIZIŲ ATPAŽINIMO VALDYMAS IR ĮVEIKA

Krizinis nėštumas apibūdinamas kaip nėštumas, kurio moteris neplanavo, nenorėjo ir kuris jai sukelia asmeninę ar santykių krizę. Kriziniai nėštumai taip pat apima situacijas, kurių metu paaiškėja būsimo vaikelio raidos trūkumai, įvyksta priešlaikinis gimdymas ar persileidimas, vaikelis miršta netrukus po gimimo. Tai taip pat ir pogimdyminės depresijos ar po nėštumo nutraukimo pasireiškiančios sudėtingos emocinės būklės.

Krizinėje situacijoje dažniausiai jaučiamės nesaugūs, jaučiame didelį nerimą, esame sutrikę. Mums gali padėti kiti žmonės ir geri tarpusavio ryšiai. Kai užsidarome savyje, atsiribojame, viską išgyvename kur kas sunkiau, galime patirti vienišumo jausmą. Kalbėkime vieni su kitais ir dalykimės savo rūpesčiais. Kalbėjimas gali padėti rasti problemų sprendimo būdus. Jei tokios pagalbos per mažai, drąsiai kreipkimės į specialistus ar žmones, išgyvenusius panašią patirtį. Paprastas ir nuoširdus pokalbis gali būti pokytis ir pagalba greičiau išeiti iš krizės.

Rekomendacija  moteriai (porai), išgyvenančiai krizinį nėštumą: kreipkitės konsultacijai. Psichologo konsultacija – tai pagalba suprasti save ir savo situaciją tam, kad kuo lengviau priimtume sprendimus ir galėtume įveikti sunkumus. Pats sunkiausias etapas – pirmas žingsnis priimant pagalbą, tad jei Jums ar Jūsų artimam žmogui reikalinga pagalba, nedvejokite ir registruokitės pirmai konsultacijai jau dabar.

„Krizinio nėštumo centras” yra nevyriausybinė organizacija, įkurta padėti moterims, išgyvenančioms neplanuotą, krizinį nėštumą, vaikelio netektį dėl persileidimo, priešlaikinio gimdymo, taip pat padėti moterims sunkiai išgyvenančioms nėštumo nutraukimą ar pogimdyminę depresiją.

Paskambink: 8 603 57912.

Parašyk: pagalba@neplanuotasnestumas.lt