PĖSČIŲJŲ ŽYGIS „VENTOS VINGIAIS“ SULAUKĖ REKORDINIO DALYVIŲ SKAIČIAUS

Šių metų kovo 11-ąją dieną Kuršėnuose vyko šventiniai renginiai. Vienas iš jų – pėsčiųjų žygis „Ventos vingiais“. Renginio organizatoriai – Šiaulių rajono Kuršėnų sporto mokykla, sporto klubo „Dvikova“ treneris Gediminas Jonuškis, Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centras bei Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Išankstinėje registracijoje į žygį užsiregistravo net 523 dalyviai.

Diena prasidėjo nuo ekskursijos „KADA IR KAIP”, kurią vedė istorikas Jonas Kiriliauskas. Vėliau dalyviai pradėjo žygį Ventos pakrantėmis – buvo išdalinti žemėlapiai su svarbiausia informacija. Dalyviai galėjo žygiuoti 11 km arba 22 km ilgio trasas. Trasos buvo pažymėtos geltona ir mėlyna spalvomis.

Visuomenės sveikatos specialistės žygio dalyviams priminė, kad fizinis aktyvumas gryname ore yra ypač naudingas, tačiau pavasarį savo „žygius“ pradeda ir erkės. Geriausia apsauga nuo erkių platinamos ligos – skiepai.

Po žygio sugrįžę dalyviai buvo puikios nuotaikos, su šypsenomis. Kiekvienas dalyvis gavo diplomą, patvirtinantį jų įveiktos trasos ilgį.

Dėkojam visiems šventinę dieną praleidusiems kartu. Taip pat, nuoširdžiai dėkojame treneriui Gediminui Jonuškiui, kuris sudarė trasas, jas pražygiavo tikrai ne vieną kartą ir kovo 11-ąją dieną šventė savo gimtadienį kartu su visais žygio dalyviais.