SKELBIAMAS SVEIKIAUSIO PATIEKALO KONKURSAS MOKINIAMS

By 2020-10-084 birželio, 2021Aktualijos, Sveika mityba




SVEIKIAUSIO PATIEKALO KONKURSO „GAMINU SVEIKĄ“
NUOSTATAI

BENDRIEJI NUOSTATAI

  1. Šiaulių r. sav. visuomenės sveikatos biuro organizuojamas konkursas „Gaminu sveiką“ yra viena iš veiklų (mokymo priemonių), kurios priklauso Projektui Nr. 08.4.2-ESFA-R-630-61-0004 „Sveikos gyvensenos skatinimas Šiaulių rajone“, o jas finansuoja Europos Sąjungos struktūriniai fondai.
  2. Konkurso „Gaminu sveiką“ (toliau Konkursas) nuostatai nustato Konkurso tikslus, organizavimą, sąlygas, vertinimo kriterijus.

TIKSLAI

  1. Formuoti teisingą mokinių požiūrį į sveikatai palankią mitybą;
  2. Propaguoti sveiką gyvenseną, sveiką mitybą, mitybos kultūrą bei sveikatai naudingus natūralius, ekologiškus maisto produktus ir iš jų pagamintus patiekalus;
  3. Formuoti rajono mokinių gebėjimus patiems atsirinkti sveikatai naudingus produktus;
  4. Sumažinti vietos gyventojų riziką susirgti onkologinėmis ligomis.

KONKURSO ORGANIZAVIMAS

  1. Konkursą organizuoja Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras (J. Basanavičiaus g. 7, Kuršėnai).
  2. Konkurso pradžia 2020 m. spalio 5 d. Konkurso pabaiga 2020 m. spalio 30 d.
  3. Konkurse gali dalyvauti visi Šiaulių rajono mokiniai.
  4. Norint dalyvauti konkurse, būtina užpildyti dalyvio anketą (priedas Nr. 1)Jei vaikui nėra 14 metų, anketoje nurodomi tėvų/globėjų kontaktai ir anketą pasirašo tėvai/globėjai; kiti anketos duomenys turi būti vaiko.
  5. Patiekalo nuotrauką, patiekalo receptą ir dalyvio anketą (priedas Nr. 1) siųsti el. paštu – vsb.siauliuraj.stiprinimas@gmail.com arba pristatyti į Biurą (J. Basanavičiaus g. 7, Kuršėnai), arba įteikti visuomenės sveikatos priežiūros specialistei, dirbančiai ugdymo įstaigoje.
  6. Papildoma informacija teikiama ir telefonu +37067046753.

KONKURSO VERTINIMAS IR NUGALĖTOJŲ ATRANKA

  1. Konkurso nugalėtoją išrinks nešališka komisija, remiantis nustatytais vertinimo kriterijais.
  2. Geriausio patiekalo atrankos kriterijai: maistingumas, naudingumas organizmui, originalumas, kūrybiškumas.

Kriterijai:

  1. Patiekalų ruošimui naudojami aukštos maistinės vertės maisto produktai (3 balai);
  2. Pateiktas išsamus patiekalo ingredientų ir ruošimo aprašymas (3 balai);
  3. Patiekalo pateikimo originalumas ir estetinis vaizdas (įvairi spalvinė gama, papročiai) (2 balai);
  4. Pateiktų nuotraukų kokybiškumas (2 balai).
  5. Konkurso rezultatai bus paskelbti lapkričio 3 dieną – Šiaulių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro svetainėje adresu www.siauliurvsb.lt ir „Facebook“ paskyroje (@siauliurvsb), o su nugalėtoju (-a) ir prizininkais bus susisiekta asmeniškai.

KONKURSO APDOVANOJIMAS

  1. I-ios vietos laimėtojui (-ai) – Trintuvas TEFAL, II-ios vietos laimėtojui (-ai) – Kokteilinė Blenderis SEVERIN SM 3734, III-ios vietos laimėtojui (-ai) – PETERHOF virtuvės įrankių rinkinys, 7 dalių.
  2. Konkurso „Gaminu sveiką“ nugalėtojų apdovanojimai vyks Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biure (J. Basanavičiaus g. 7, II aukštas, Kuršėnai).

BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

  1. Konkurso organizatoriai pasilieka teisę darbus publikuoti. Autorių sutikimu su šiomis sąlygomis laikomas dalyvio anketos atsiuntimas/pristatymas Biurui.
Šrifto dydžio keitimas
Kontrastas