DISKUSIJA „PAAUGLIO ASMENS HIGIENA“ KURŠĖNŲ L. IVINSKIO GIMNAZIJOJE

By 2020-03-0220 balandžio, 2023Sveikatos renginiai ugdymo įstaigose

Kiekvieno asmens higiena priklauso tik nuo jo paties. Higienos stoka yra viena iš priežasčių, kuri gali sutrikdyti žmogaus organizmo ir atskirų jo kūno dalių veiklą, ko pasekoje asmuo gali susirgti arba kitaip sunegaluoti.
Asmens higienos samprata:

  • tai atskira higienos dalis, kuri tiria kūno, drabužių, avalynės priežiūrą, buitines aplinkos sąlygas ir nustato reikalavimus, kurių pagalba ugdomi higieninio elgesio įgūdžiai ir įpročiai;
  • tai žinių, taisyklių ir normų visuma, atitinkanti asmens amžiaus anatomines – fiziologines savybes, padedanti saugoti ir stiprinti sveikatą.

Vasario mėnesį Kuršėnų L. Ivinskio gimnazijoje vyko diskusijos apie asmens higieną. Visuomenės sveikatos specialistė su 9 – 11 klasių mokiniais diskutavo apie jiems ypač aktualią temą, asmens higieną, kuri turi įtakos žmogaus sveikatai, pasitikėjimui savimi. Mokiniams primintos esminės asmens higienos taisyklės, jų laikymosi svarba. Diskutuota, kaip tinkamai plautis rankas, prižiūrėti odą, plaukus, dantis, nagus bei tinkamai prižiūrėti drabužius ir avalynę. Pamokų metu ugdytiniai aktyviai uždavinėjo klausimus visuomenės sveikatos specialistei apie odos priežiūrą, tinkamą asmens higienos priemonių pasirinkimą bei burnos higieną.

Visuomenės sveikatos specialistai primena, kad rankų higiena yra viena iš pigiausių ir efektyviausių prevencinių priemonių, padedančių apsaugoti save ir visus šalia esančius nuo įvairiausių infekcijų, plintančių kontaktiniu būdu!
Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Martyna Kubilienė