PAVENČIŲ MOKYKLOJE-DAUGIAFUNKCINIAME CENTRE VYKO DANTŲ IR BURNOS PRIEŽIŪROS MOKYMAI PEDAGOGAMS

Š. m. vasario 11 d. Šiaulių r. Kuršėnų Pavenčių mokykloje-daugiafunkciniame centre vyko  dantų ir burnos priežiūros mokymai, skirti pedagogams. Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, I. Rimeikienė priminė dantų valymo taisykles, pademonstravo dantų valymo techniką. Taip pat rekomendavo atkreipti dėmesį į tinkamą dantų pastos ir dantų šepetėlio pasirinkimą.
Grįžtamasis ryšys yra vienas stipriausių veiksnių, turinčių įtakos mokymuisi, todėl  pedagogams  reikės įsivertinti įgūdžių efektyvumo kokybę. Naudodami  tabletę dantų apnašoms nustatyti pastebės,  kaip vienos dienos apnašos nusidažys raudona spalva, o senesnės mėlyna. Šis būdas padeda motyvuoti kokybiškam dantų valymui!


VISUOMENĖS SVEIKATOS SPECIALISTĖ REKOMENDUOJA:
1. Gerti daug vandens – tai “natūralus” burnos ertmės valymas.
2. Kramtyti becukrę kramtomąją gumą.
3. Dantų valymas pavartojus labai rūgščių gėrimų – atsigėrus apelsinų sulčių ar gazuoto vandens neskubėkite valyti dantis. Rekomenduojama palaukti apie 20 minučių, ir tik tada valytis dantis.
4. Vartoti mažiau saldumynų – cukraus produktai padeda daugintis bakterijoms, kurios sukelia dantų ėduonį.
5. Tinkamo šepetėlio pasirinkimas – dantų valymui patariama rinktis šepetėlį, kuris yra su minkštais šereliais,  nes šepetėliai su kietais šereliais yra skirti protezų valymui ir gali pažeisti dantų ir dantenų audinius.
6. Naudoti dantų siūlą – tarpdančių valymas dantų siūlu pašalins apnašą nuo danties paviršių, kurių nepasiekia ir neišvalo dantų šepetėlis.

Visuomenės sveikatos specialistė,
vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Indrė Rimeikienė

Informacija parengta pagal
http://smlpc.lt/media/file/Skyriu_info/Sveikatos_mokymas/Patarimai/Grazi%20sypsena