KVIEČIAME Į NEMOKAMUS BIRŽELIO MĖNESIO SVEIKATOS STIPRINIMO RENGINIUS ŠIAULIŲ RAJONE

By 2023-05-315 birželio, 2023Aktualijos

Mieli, Šiaulių rajono gyventojai ir svečiai,

sveikiname ir džiaugiamės sulaukus vasaros! Šiltuoju metų laiku daug laiko skiriame atostogoms bei pramogoms, todėl neleiskite sveikatos sutrikimams sugadinti Jūsų poilsio! Skirkime daugiau laiko savo artimiesiems. Žinoma, nepamirškime ir savęs – dėmesys mūsų kūnui ir sielai yra labai svarbus! Žinoma, dalinkimės šypsena ir geru žodžiu su mus supančia aplinka!

Štai keletas patarimų saugioms vasaros pramogoms:

  • Bėgimas, dviračių žygis, plaukimas baidarėmis – puikūs užsiėmimai gamtoje, bet būtinai įvertinkite savo sveikatos būklę.
  • Bet koks sužeidimas ar trauma gamtoje, gali būti sunkios ligos stabligės priežastis.
  • Atsargiai – skraidūnai! Vabzdžių įgelta vieta neretai patinsta, parausta, gali skaudėti. Pasirūpinkite veiksmingomis priemonėmis nuo vabzdžių ir erkių.
  • Būnant gamtoje svarbu saugotis ne tik tiesioginių saulės spindulių, bet ir atsispindinčių nuo vandens, šviesių ar veidrodinių pastatų sienų. Dėvėkite kepuraitę ir UV spindulius nepraleidžiančius tamsintus akinius.
  • Valgykite tik tą dieną pagamintą maistą, kokybiškus, šviežius ir saugos reikalavimus atitinkančius produktus.
  • Skaisti saulė ir įkaitęs oras ragina atsivėsinti vandenyje. Kai vanduo atviruose telkiniuose nepakankamai šiltas – labai greitai galima peršalti. Be to, prie vandens ir maudantis svarbu elgtis saugiai.

Dalinamės BIRŽELIO mėnesį vyksiančių sveikatą stiprinančių renginių Šiaulių rajone tvarkaraščiu.

Daugiau biuro informacijos – www.siauliurvsb.lt, „Facebook“ paskyroje (@siauliurvsb), www.kursenai.lt skiltyje „Sveikata“.