KĄ? KADA? KIEK? KAIP VALGOME? MAISTO ŠVAISTYMAS?

Šiaulių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biure, vyko aktualios temos „Maisto švaistymas“ diskusija. Aktyviai dalyvavo Šiaulių r. Kuršėnų kūrybos namų, gamtininkų būrelio ugdytiniai su mokytoja.

Visuomenės sveikatos specialistės suteikė vaikams žinių apie sveikos mitybos naudą augančiam/bręstančiam organizmui, aptarė atsakingą maisto produktų pasirinkimo svarbą bei maisto švaistymo žalą visuomenei. Ugdytiniai teorines žinias galėjo užtikrinti praktiškai dalyvaudami viktorinoje. Teisingai atsakę į klausimą, dalyviai buvo apdovanoti Šiaulių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro įsteigtomis dovanėlėmis.

REKOMENDUOJAME:

  1. Atsakingai peržiūrėkite kokių maisto produktų turite ne tik šaldytuve bet ir spintelėse.
  2. Skirkite laiko suplanuoti pirkinių sąrašą (patariame susirašyti telefono užrašinėje, arba atsisiųsti programėlę).
  3. Planuokite, kad pirkinių užtektų savaitei.
  4. Įvertinkite produktų galiojimo laiką.

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje Indrė Rimeikienė