SVEIKATOS UŽSIĖMIMAI VASAROS STOVYKLOJE „NAPOLEONAS“

Tris rugpjūčio savaites sporto ir laisvalaikio bazėje „Napoleonas“ vyko vaikų ir jaunuolių sveikatingumo stovykla. Stovyklą organizavo regbio sporto klubas „Vairas“. Rugpjūčio 2 ir 9 d. stovyklavo 6-13 metų amžiaus vaikai. Jie buvo supažindinti su šiaurietiškojo ėjimo technika,  sužinojo kokia nauda žmogui taisyklingai vaikštant su šiaurietiškojo ėjimo lazdomis. Kiekvienam individualiai pagal vaiko ūgį buvo parinktos lazdos, organizuotas apšilimas prieš žygiavimą ir įvairios sportinės rungtys.

Rugpjūčio 16 dieną stovyklavo 14-17 metų jaunuoliai. Jiems buvo aktualūs sveikatai palankios mitybos ir sveikos gyvensenos klausimai. Jaunuoliai domėjosi kiek augančiam ir aktyviai sportuojančiam jaunuoliui/-ei reikia suvartoti būtinųjų maisto medžiagų, ar reikia papildomai vartoti maisto papildus bei kokia cukraus nauda. Trys jaunuolių komandos atliko praktinę užduotį – nagrinėjo maisto produktų etiketes, skaičiavo kiek gramų cukraus yra produktuose bei jį svėrė. Džiaugiamės, kad vyko aktyvi diskusija, o jaunuoliai yra smalsūs ir besidomintys mitybos svarba.

Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai linki gražios ir sveikos likusios vasaros!

Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos stiprinimą, Lina Norkienė