KURTUVĖNŲ FESTIVALYJE-KONKURSE DĖMESYS PSICHINĖS SVEIKATOS STIPRINIMUI

Šį savaitgalį, liepos 23-24d., Kurtuvėnuose vyko XXII teatrų festivalis-konkursas „Kartu“. Festivalyje vyko įvairios edukacinės veiklos, vyko tautodailininkų mugė. Šiame festivalyje dalyvavome ir mes, Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos specialistės.

Į Kurtuvėnų dvaro sodybą susirinkusiems asmenims buvo galima išbandyti virtualios realybės akinius – tai psichinės sveikatos gerinimo priemonė, kuri sulaukė didelio susidomėjimo.

Daugiau nei 2 metus trukusi pandemija, įvairūs ribojimai pakenkė daugelio žmonių psichikos sveikatai. Kai kurie išgyvena artimo žmogaus netektį, kiti pasiilgsta draugų ar šeimos, kiti prarado saugumo jausmą dėl darbo vietos ar jaučiasi vieniši, patiria ilgalaikį stresą ir nėra tikri dėl ateities. Dėl to dabar labiau nei bet kada svarbi mūsų psichikos sveikata. Raginame gyventojus, susidūrus su psichologinėmis problemomis, nebijoti kreiptis pagalbos. Pastebėjus, kad su tokiomis problemomis susiduria jų artimieji, rekomenduojame taip pat paskatinti juos nedelsti ir ieškoti specialistų pagalbos.

Kitus dalyvius kvietėme pasimatuoti savo rankos plaštakos jėga su didamometru. Džiaugiamės, kad dalyviai buvo aktyvūs ir surengė mini varžybas. Taip pat šiame festivalyje vyko sveikatos viktorina – pateikėme 12 sveikatos temų po 10 klausimų ir į juos prašėme atsakyti. Už teisingus atsakymus dalyvių laukė prizai.

Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos stiprinimą, Lina Norkienė