VIKTORINA SKIRTA DIENAI BE TABAKO

By 2021-05-2410 gegužės, 2022Aktualijos, Psichoaktyviosios medžiagos

Pasaulinė diena be tabako minima paskutinę gegužės dieną. Ši diena skirta paskatinti rūkančiuosius atsisakyti šio žalingo įpročio bei supažindinti visuomenę su rūkymo keliama žala sveikatai. Ypač pirmosiomis savaitėmis tai apsunkina nemalonūs nikotino stygiaus sukelti pašaliniai efektai, pavyzdžiui, padidėjęs dirglumas, mieguistumas, greitas nuovargis, galvos skausmai, didėjantis kūno svoris. Nors tai trumpalaikiai dalykai, bet žmogus dažnai pradeda abejoti ir vėl griebiasi cigaretės. Be to, tenka keisti ir įpročius, atsipalaiduoti ar ilsėtis be cigaretės, kas irgi sunku. Visgi svarbiausia yra tai, kad metus rūkyti nauda sveikatai yra nebejotina, dėl to laimi jis pats.

Kviečiame dalyvauti viktorinoje apie rūkymą – žalingiausią tabako vartojimo būdą, sukeliantį sunkiausias su jo vartojimu susijusias ligas.

Viktorinos pradžia 2021 m. gegužės 24 d., pabaiga 2021 m. gegužės 31 d. Birželio 1 dieną Šiaulių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro svetainėje adresu ir „Facebook“ paskyroje (@siauliurvsb) bus paskelbti 3 daugiausia teisingų atsakymų pateikusių asmenų, kuriems bus įteikti biuro prizai. Su laimėtojais bus susisiekta asmeniškai jų nurodytu el. paštu.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas Pasaulinei dienai be tabako paminėti yra parengęs testą rūkymo tema. Testas yra patalpintas portale Lrytas. Nuoroda čia:

Bent į 8 iš 13 klausimų teisingai atsakę skaitytojai turės galimybę registruotis ir laimėti prizus. Trims burtų keliu išrinktiems laimėtojams atiteks simbolinės lrytas.lt ir departamento dovanos – belaidės ausinės, termopuodelis ir gertuvė. Spręsti testą galima iki gegužės 31 d. dienos.