KVIEČIAME VISUS ŠIAULIŲ RAJONO VAIKUS (6-18 M.) DALYVAUTI PLAKATŲ KONKURSE „MANO SAUGIOS VASAROS ATOSTOGOS“

By 2021-05-2017 balandžio, 2023Aktuali informacija tėvams, Aktualijos

Pasitinkant Tarptautinę vaikų gynimo dieną (birželio 1 d.), Šiaulių r. sav. visuomenės sveikatos biuras kviečia visus rajono vaikus (6-18 m.) dalyvauti plakatų konkurse „MANO SAUGIOS VASAROS ATOSTOGOS“.

Tarptautinė vaikų gynimo diena – tai priminimas pasaulio visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises bei vaikų orumą ir vertingumą. Tai pagrindinė sąlyga kuriant ir formuojant humanišką, teisinę ir dvasiškai sveiką visuomenę. Tokioje visuomenėje vaikų balsas turi būti išgirstas ir į jį rimtai reaguojama.

Konkurse gali dalyvauti visi Šiaulių rajono vaikai (6-18 m.). Plakato kūrybai galite pasitelkti įvairias technikas (piešimas, karpiniai, fotografijos ir kt.). Plakatas turi atitikti konkurso temą: pavojai ir saugus elgesys atostogaujant, būnant gamtoje, iškylaujant. Plakatą nufotografuokite ir atsiųskite el. paštu vsb.siauliuraj.jaunimas@gmail.com arba plakato originalą su vardu, pavarde ir tel. nr. pristatykite savo mokykloje dirbančiai visuomenės sveikatos specialistei.

PLAKATŲ KONKURSO „MANO SAUGIOS VASAROS ATOSTOGOS“ NUOSTATAI

BENDRIEJI NUOSTATAI

Šiaulių r. sav. visuomenės sveikatos biuro organizuojamo plakatų konkurso „MANO SAUGIOS VASAROS ATOSTOGOS“ (toliau Konkursas) nuostatai nustato konkurso tikslus, organizavimą, sąlygas, vertinimo kriterijus.

TIKSLAI

  1. Formuoti teisingą mokinių požiūrį į traumų prevenciją;
  2. Informuoti visuomenę apie Tarptautinę vaikų gynimo dieną, kurios tikslas – priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Tai pagrindinė sąlyga kuriant ir formuojant humanišką, teisinę ir dvasiškai sveiką visuomenę.
  3. Supažindinti mokinius su pavojais ir saugiu elgesiu atostogaujant, būnant gamtoje, iškylaujant, formuoti mokiniams saugaus elgesio įgūdžius. 
  4. Suburti mokinius, pedagogus, tėvus ir įtraukti kuo daugiau švietimo įstaigų į prevencinę veiklą – mažinti pasyvų laisvalaikį ir skatinti saugų fizinį aktyvumą.

KONKURSO ORGANIZAVIMAS

  1. Konkursą organizuoja Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras (J. Basanavičiaus g. 7, Kuršėnai) (toliau Biuras).
  2. Konkurso pradžia 2021 m. gegužės 20 d. Konkurso pabaiga 2021 m. gegužės 31 d.
  3. Konkurse gali dalyvauti visi Šiaulių rajono vaikai (6-18 m.).
  4. Plakatą nufotografuokite ir atsiųskite el. paštu vsb.siauliuraj.jaunimas@gmail.com arba plakato originalą su vardu ir pavarde pristatykite savo mokykloje dirbančiai visuomenės sveikatos specialistei.
  5. Papildoma informacija teikiama telefonu 8 670 46 748.

KONKURSO VERTINIMAS IR NUGALĖTOJŲ ATRANKA

  1. Konkurso nugalėtoją išrinks nešališka komisija, remiantis nustatytais vertinimo kriterijais.
  2. Geriausio plakato atrankos kriterijai: originalumas, įžvalgumas, tikslingumas, turiningumas, kokybiškumas.
  3. Konkurso rezultatai bus paskelbti birželio 1 dienąŠiaulių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro svetainėje adresu ir „Facebook“ paskyroje (@siauliurvsb), o su prizininkais bus susisiekta asmeniškai.

KONKURSO NUGALĖTOJŲ APDOVANOJIMAI

I-osios vietos nugalėtojui –  kamuolys ir kt. biuro suvenyrai.

II-osios vietos nugalėtojui –  badmintono rakečių komplektas su skraiduku ir kt. biuro suvenyrai.

III-osios vietos nugalėtojui –  gertuvė ir kt. biuro suvenyrai.

PLAKATŲ KONKURSO „MANO SAUGIOS VASAROS ATOSTOGOS“ nugalėtojų apdovanojimai vyks birželio mėnesio 2 d. 15.00 val. Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biure (J. Basanavičiaus g. 7, II aukštas, Kuršėnai).

BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

Konkurso organizatoriai pasilieka teisę darbus publikuoti.