SVEIKATOS POPIETĖJE BUVO MINIMA PASAULINĖ HEPATITO DIENA

Kasmet liepos 28 d. pažymima Pasaulinė hepatito diena. Šia proga, sveikatos popietėje, Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai visuomenei priminė apie virusinius hepatitus, kuo jie skiriasi ir kuo panašūs, ir žinoma apie jų profilaktiką. Virusiniai hepatitai – dažniausia kepenų vėžio bei kepenų transplantacijų priežastis. Kepenys vienas svarbiausių žmogaus gyvybinių organų. Jos padeda virškinimo procesui, gamindamos tulžį; kovoja su infekcijomis; stabdo kraujavimą; šalina medžiagų apykaitos produktus, gamina energiją ir kt.

Taip pat visiems norintiems buvo matuojamas kraujo spaudimas, hidrauliniu rankos dinamometru matuojama izometrinė plaštakos griebimo jėga, specialiuoju „Pico Smokelyzer Simple Co“ aparatu buvo tikrinamas iškvepiamo anglies monoksido (CO) kiekis plaučiuose.

Pagrindinė minėtos popietės dalis – segmentinė kūno tipo analizė. Kūno masės analizatoriaus „Tanita“ pagalba visi galėjo sužinoti savo kūno masės indeksą, poodinių riebalų ir skeletinių raumenų masės dalis ir kitus rodiklius. Visuomenės sveikatos specialistai atliko kūno masės analizes ir analizavo rezultatus bei pateikė juos dalyviams su išsamiu paaiškinimu ir rekomendacijomis.

Visi svečiai be išimties dalyvavo konkurse „Laimėk išmaniąją apyrankę“, kurio laimėtoja tapo Svetlana Žarina. Nors išmanioji apyrankė buvo tik viena, tačiau nei vienas neliko tuščiomis rankomis. Visuomenės sveikatos specialistai kiekvieną asmeniškai kvietė dalyvauti viktorinoje apie virusinius hepatitus bei dovanojo biuro įsteigtus prizus ir informatyvius lankstinukus.
Tokio pobūdžio sveikatos popietės yra organizuojamos kiekvieną mėnesį, tad sekite informaciją ir dalyvaukite.
Sveikatos popietės akimirkos ČIA.

Daugiau informacijos apie Šiaulių r. sav. visuomenės sveikatos biuro organizuojamus nemokamus sveikatos renginius ir konkursus galite rasti tinklapyje www.siauliurvsb.lt, „Facebook“ paskyroje (@siauliurvsb), Šiaulių r. sav. internetinėje svetainėje, rubrikoje „Gyventojams“ – „Visuomenės sveikatos biuras“, www.kursenai.lt skiltyje „Sveikata“, savaitraštyje „Kuršėnų krašto žinios“, tinklapyje www.etaplius.lt, laikraštyje „Šiaulių kraštas“ ir viešuosiuose rajono skelbimams skirtose vietose.
Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė,
vykdanti visuomenės sveikatos stiprinimą, Viktorija Strazdinienė