SVEIKIAUSIO PATIEKALO KONKURSAS!

By 2020-01-0222 gruodžio, 2020Aktualijos

SVEIKIAUSIO PATIEKALO KONKURSAS!

SVEIKIAUSIO PATIEKALO KONKURSO „GAMINU SVEIKĄ“NUOSTATAI

  1. BENDRIEJI NUOSTATAI
  2. Šiaulių r. sav. visuomenės sveikatos biuro organizuojamas konkursas „Gaminu sveiką“ yra viena iš veiklų (mokymo priemonių), kurios priklauso Projektui Nr. 08.4.2-ESFA-R-630-61-0004 „Sveikos gyvensenos skatinimas Šiaulių rajone“, o jas finansuoja Europos Sąjungos struktūriniai fondai.
  3. Konkurso „Gaminu sveiką“ (toliau Konkursas) nuostatai nustato Konkurso tikslus, organizavimą, sąlygas, vertinimo kriterijus.
  4. TIKSLAI
  5. Formuoti teisingą vietos bendruomenės požiūrį į sveikatai palankią mitybą;
  6. Propaguoti sveiką gyvenseną, sveiką mitybą, mitybos kultūrą bei sveikatai naudingus natūralius, ekologiškus maisto produktus ir iš jų pagamintus patiekalus;
  7. Formuoti rajono gyventojų gebėjimus patiems atsirinkti sveikatai naudingus produktus;
  8. Sumažinti vietos gyventojų riziką susirgti onkologinėmis ligomis.
  9. KONKURSO ORGANIZAVIMAS
  10. Konkursą organizuoja Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras (J. Basanavičiaus g. 7, Kuršėnai).
  11. Konkurso pradžia 2020 m. sausio 2 d. Konkurso pabaiga 2020 m. sausio 30 d.
  12. Konkurse gali dalyvauti visi Šiaulių rajono gyventojai.
  13. Norint dalyvauti konkurse, būtina užpildyti dalyvio anketą (priedas Nr. 1).
  14. Patiekalo nuotrauką, patiekalo receptą ir dalyvio anketą (priedas Nr. 1) siųsti el. paštu – vsb.siauliuraj.stiprinimas@gmail.com arba pristatyti į Biurą (J. Basanavičiaus g. 7, Kuršėnai), arba įteikti visuomenės sveikatos priežiūros specialistei, dirbančiai ugdymo įstaigoje.
  15. Papildoma informacija teikiama ir telefonu +37067046753.
  16. KONKURSO VERTINIMAS IR NUGALĖTOJŲ ATRANKA
  17. Konkurso nugalėtoją išrinks nešališka komisija, remiantis nustatytais vertinimo kriterijais.
  18. Geriausio patiekalo atrankos kriterijai: maistingumas, naudingumas organizmui, originalumas, kūrybiškumas.
  19. Kriterijai:
  20. Patiekalų ruošimui naudojami aukštos maistinės vertės maisto produktai (3 balai);
  21. Pateiktas išsamus patiekalo ingredientų ir ruošimo aprašymas (3 balai);
  22. Patiekalo pateikimo originalumas ir estetinis vaizdas (įvairi spalvinė gama, papročiai) (2 balai);
  23. Pateiktų nuotraukų kokybiškumas (2 balai).
  24. Konkurso rezultatai bus paskelbti sausio 31 dieną – Šiaulių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro svetainėje adresu www.siauliurvsb.lt ir „Facebook“ paskyroje (@siauliurvsb), o su nugalėtoju (-a) ir prizininkais bus susisiekta asmeniškai.
  25. KONKURSO APDOVANOJIMAS
    1. I-ios vietos laimėtojui (-ai) – Trintuvas TEFAL, II-ios vietos laimėtojui (-ai) – Kokteilinė Blenderis SEVERIN SM 3734, III-ios vietos laimėtojui (-ai) – PETERHOF virtuvės įrankių rinkinys, 7 dalių.
    2. Konkurso „Gaminu sveiką“ nugalėtojų apdovanojimai vyks vasario mėnesio 3 d. 15.00 val. Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biure (J. Basanavičiaus g. 7, II aukštas, Kuršėnai).
  26. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS
  27. Konkurso organizatoriai pasilieka teisę darbus publikuoti. Autorių sutikimu su šiomis sąlygomis laikomas dalyvio anketos atsiuntimas/pristatymas Biurui.

DALYVIO ANKETA